Otak manusia adalah perkara yang paling kompleks di planet ini dan kekurangan hanya salah satu bahan kimia boleh menjadi sangat bahaya

Aamir adalah seorang lelaki muda berusia 19 tahun yang kehilangan kedua-dua ibu bapanya dalam rusuhan Baltistan Gilgit berlangsung 1988. Beliau adalah 13 ketika itu. Beliau kerana telah dibangkitkan oleh saudara ibu bersalin.
Aamir digunakan untuk menjadi seorang lelaki yang sangat jolly dan bersenang-senang sebelum kejadian itu ibu bapanya mati dalam rusuhan, kini beliau adalah apa-apa tetapi remaja terpelihara yang tidak akan bercakap dengan sesiapa pun kecuali jika perlu dan yang terlalu dengan wajah lurus dan dengan suara yang membosankan.
Aamir juga menjadi sangat manipulasi dan mementingkan diri sendiri. Memori ibu bapanya menjerit dan mati dalam rusuhan itu akan memberikan dia tidur.
Aamir yang ibu makcik dengan suami dan anak-anak tinggal di sebuah rumah yang disewa. Saudaranya (suami makcik ibu beliau) adalah drunkard yang menganggur dan saudara ibu tidak kerja-kerja rencah seperti membasuh pinggan, memasak makanan untuk restoran-restoran kecil dan rumah-rumah di kawasan kejiranan.
Mereka tidak mampu untuk membayar sewa tepat pada masanya dan setiap bulan pemilik rumah kecil yang mereka tinggal di datang dan menganiayai makcik Aamir. Aamir benar-benar menikmati sisi ibu mendapat diganggu oleh tuan rumah. Satu insiden telah berubah Aamir begitu banyak dari dalam. Beliau telah menjadi begitu berlaku khianat dan menyeksa.
Dia tak punya teman. Kawannya sahaja adalah imaginasi beliau menyingkirkan planet keseluruhan dan semua makhluk yang hidup di atasnya satu hari. Saudara dan sepupunya adalah semua tidak menyedarinya sehingga satu hari nanti mereka melihat dia bercakap dengan kawannya bayangan beberapa perkara yang sangat ganas. Mereka dengan serta-merta membawanya ke seorang doktor yang berdekatan yang ditetapkan kepadanya ubat tidur.
Sudah 2 minggu sekarang sejak Aamir mula mengambil pil tersebut dan kini skizofrenia beliau telah sembuh sepenuhnya dan beliau menikmati kehidupan seperti kanak-kanak lelaki daripada usianya. Beliau juga sedang belajar Bahasa C++ sekarang.